mandag 8. september 2014

Flink pike - Gillian Flynn

Terningkastene på forsiden lyste mot meg i bokhandelen. Jeg lot meg lokke, og et eksemplar ble med hjem. Det angrer jeg ikke på, for dette er noe så sjeldent som en original krimbok.

"Hvor godt kjenner du egentlig den du tror du elsker og blir elsket av?" spør bokens bakside oss. Og man tror jo gjerne at man kjenner sin kjære ganske godt. Det trodde Nick Dunne også, helt til kona plutselig blir sporløst borte på deres femårs bryllupsdag.

Her er Front Forlags omtale:

"Politiet mistenker - nærmest av gammel vane - ektemannen. Når de undersøker datamaskinen hans og finner spor av suspekte søk, og venner av hans kone Amy forteller at hun den siste tiden var redd for ham og holdt flere ting hemmelig for ham. Nick bedyrer at han er uskyldig. Han kan heller ikke forklare stadige telefonoppringninger. Men hva med den tilsynelatende bekymringsløse oppførselen hans og den forhøyede livsforsikringen, og fremfor alt, hvor er det blitt av Amy?"

Treg start
Jeg synes boken var litt kjedelig i begynnelsen. Det tok liksom litt tid før det begynte å bli interessant. Men det er absolutt verdt det. For når ting begynner å skje, så er det bare å henge på. Jeg vil ikke røpe så altfor mye i denne omtalen, men kan trygt si at jeg ikke greide å legge fra meg boken hele siste halvdel. 

Godt språk
Én ting er plottet og oppbyggingen av boken, som rett og slett er strålende, en annen ting er språket. For jeg tror rett og slett ikke dette ville ha funket så bra var det ikke for at Flink pike er ordentlig bra skrevet. Det er helt utrolig hvor detaljert og samtidig ukomplisert ting beskrives. Du suges helt umerkelig inn i historien og greier lett å se for deg de ulike scenene. Akkurat dette er jeg litt spent på, for ettersom jeg forstår kommer det en film basert på boken snart. Alltid litt spennende å se om den blir slik jeg så for meg.

Konklusjon
En veldig god bok som passer for alle som liker krim, konspirasjoner og spenning. Her er du garantert noen timer god underholdning. Anbefales på det varmeste!

Har du lest boken? Legg gjerne igjen en kommentar på hva du synes.
2 kommentarer:

  1. Har lest den og falt for stilen! Litt annerledes type krim. Denne er bedre enn de to andre bøkene jeg har lest av Gillian Flynn.

    SvarSlett
  2. Har lest boka, og likte stilen godt! En litt annerledes krim. Dette er den beste av bøkene til Gillian Flynn. Har lest to andre, som var spennende og fæle, men slo ikke denne.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...