søndag 28. september 2014

På grunn av et løfte - Harlan Coben


To jenter har forsvunnet. Myron Bolitar føler seg ansvarlig for den siste forsvinningen, han var den siste som Aimee før hun ble borte, og drevet av skyldfølelse begynner han en intens leting.

Her kommer den siste Coben-omtalen fra meg på en stund. Ikke at jeg ikke vil lese (eller høre på lydbok) mer, men det er ikke mange flere tilgjengelig. Har hørt det som er. Det er jo et bra tegn forsåvidt. Jeg har fått mer og mer sansen for Coben. Det er noe med skrivestilen, karakterene og de intrikate plottene. Det er morsomt, spennende, creepy og forseggjort.

Her er Cappelen Damms omtale:
"Manhattan, 02:17 om morgenen: Telefonen på Myron Bolitars nattbord ringer. I den andre enden er Aimee Biel - en skremt tenåring som har ringt til den ene voksne som har lovet å hjelpe henne hvis hun noen gang skulle havne i trøbbel. Han snubler ut av sengen, og kjører av sted for å hente henne på et kaldt gatehjørne og bringe henne i sikkerhet. Mot bedre vitende lar han henne overtale seg til å slippe henne av på en ukjent adresse i en forstad. Det skal vise seg å være en feiltagelse han vil angre. Aimee forsvinner inn i natten, og øyensynlig fra jordens overflate.

Drevet av skyldfølelse og Aimees fortvilte familie, bestemmer Myron seg for å bli personlig involvert i letingen. Men han har en plaget fortid, hvor hans kjære ofte har måttet ta støyten. Nå må Myron en gang for alle bestemme hvem han er og hva han står for, hvis han skal kunne redde både Aimee og seg selv".

Kjenner på mange måter at omtalen over ikke helt gir historien den heder den fortjener. For boken er veldig spennende, om enn ikke den beste av Cobens bøker.

Jeg synes at dette er helt grei krim. Den er ikke spesielt makaber eller grusom, men man blir unektelig nysgjerrig. Den blir aldri kjedelig og oppfyller helt klart sitt formål som tidtrøyte på bussen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...