søndag 21. september 2014

Seks år - Harlan Coben

Seks år er gått siden Jake Fisher avga et løfte til sin livs kjærlighet om å la henne være i fred. Hun giftet seg, og levde lykkelig... Eller gjorde hun det?

Jake Fisher møtte den store kjærligheten, Natalie, på et retreatsenter for kunstnere. Han var det for å skrive på en stor oppgave i statsvitenskap, hun for å jobbe med maleriene sine. De var så utrolig forelsket. Trodde han. For en dag gjør hun det brått slutt, og annonserer forlovelse og snarlig giftemål med en tidligere flamme. Kirurgen Todd. Jake blir til og med invitert i bryllupet, og til sin store sorg og forundring gifter altså Natalie seg med denne Todd. Han lover henne å holde seg unna. Et løfte han holder, i seks år. Helt til den dagen han finner Todds dødsannonse i avisen.

Hvor er Natalie?
Jake greier ikke å holde seg unna begravelsen. Han bare må se Natalie igjen. Og kanskje, bare kanskje, så vil hun møte han igjen. Han vil i alle fall prøve. For uansett hvor lang tid det har gått siden sist, så brenner hans hjerte fortsatt like iherdig. Det er rett og slett umulig å glemme Natalie.

Det er slik det starter. For da begravelsen er over, og lokalet tømmes, er det ingen Natalie der. Derimot er Todds kone og barn gjennom mange år det... Det er definitivt noe som ikke stemmer. Jake begynner å stille spørsmål og oppsøke deres gamle steder. Merkelig nok eksisterer de ikke, og de folkene han greier å få tak i, kjenner han ikke igjen. De har verken hørt om retreatsenteret eller Natalie. Det hele blir bare mer og mer sært. Men Jakes spørsmål går ikke upåaktet hen, og plutselig har han en rekke personer etter seg. Ikke alle har rent mel i posen.

Jaget
Personlig elsker jeg slike bøker. Det blir litt sånn "mindgame", når ingen kjenner dem igjen, eller har hørt om stedet de møttes. Er det slik at hovedpersonen har innbildt seg ting? Hvem kan man stole på? Hva skjer egentlig? Særlig spennende blir det når Jakes involvering får følger. Han blir jaget, og må flykte. Samtidig blir han bare enda mer oppsatt på å finne ut hva som skjer, og ikke minst, finne sitt livs kjærlighet.

Jeg skal ikke skrive så mye mer om historien, for her er det mange forskjellige tråder som flettes sammen, og jeg vil ikke røpe for mye. Det er helt klart Coben på sitt beste, og en glimrende lydbok å ha på øret i høst.

Anbefales!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...