søndag 13. april 2014

Nekropolis - De fem utvalgte nr 4 - Anthony Horowitz

En svært spennende og noe creepy bok om hva som skjer når alle rundt deg i byen sakte men sikkert dør eller forsvinner foran øynene dine.

Vil bare starte med å skrive at dette er bok nummer fire av fem i serien om De fem uvalgte. Vil du lese mer om de andre bøkene, finner du mine omtaler her:

1. Ravneporten
2. Ond stjerne
3. Mørkets tid

Nekropolis fortsetter litt hvor den forrige slapp, men starter på ett litt nytt sted. Hver bok presenterer en ny person, en av de fem utvalgte. Jeg var ikke så stor fan av bok nummer tre, Mørkets tid. Den var kanskje spennende nok, men ikke helt "my cup of tea". Heldigvis traff Nekropolis blink. For her skorter det ikke på spenning, forfølgelser, ditto forfølgelsesangst og uggen stemning. What's not to like? 

Nekropolis' handling
I bok nummer fire blir vi bedre kjent med Scarlett. Hun er den femte utvalgte, men vet det ikke selv ennå. Som de andre må hun finne det ut på den harde måten. Hennes eneste fordel er at de andre vet hvem hun er, og prøver å nå henne. Dessverre blir de for sene. Scarlett er nemlig på vei til Hong Kong, etter å ha mottatt en noe merkelig telefon fra sin far som jobber der borte. På kort varsel må hun pakke tingene sine og komme rett til han. Det er helt opplagt en felle, men selv om Scarlett synes at det er merkelig, så aner hun ikke hvor store problemer hun går inn i.

Før Hong Kong-turen får hun første gang høre om "de fem". Hun går inn en mystisk dør i en kirke på klassetur. I stedet for bøttekottet, ender hun opp i et mystisk kloster, med en meget ekkel gammel munk. Den noe ondskapsfulle skapningen forteller henne historien om de fem utvalgte, og hennes rolle i det hele. Hun vet ikke helt hva hun skal tro, men skjønner at hun må komme seg unna, og det raskt som mulig. Hun utfinter de kjipe munkene, og kommer seg helskinnet tilbake til London.

I tiden etterpå skjer det flere ting, som for eksempel at en mystisk asiatisk mann forsøker å kontakte henne. Når hun drar for å treffe han, skjer det uforutsette ting, som gjør at hun virkelig begynner å bli redd.

Dødens by
Når Scarlett ankommer Hong Kong begynner hun å innse hvilken knipe hun er i. Det er virkelig noe som ikke stemmer. Hun får ikke møte faren sin, bare merkelige medarbeidere fra farens arbeidsgiver, the Nightrise Corporation.

Kort sagt så er Scarlett innsperret i en slags dødens by, hvor "de gamle" (les: bad guys demoner og ulumskheter som er fienden i denne serien) styrer det hele. Mange mennesker er besatt, haugevis døde. Noen beboere skjønte at noe var i gjære, og kom seg ut i rett tid.

Det hele blir en svært spennende bok når lederen av de fem utvalgte, Matt, forsøker å redde Scarlett. Det er ikke bare bare å ta seg inn i en bevoktet og råtnende by. Og Scarlett slipper heller ikke unna bevoktede blikk. Dette utvikler seg til å bli en slags skrekkens katt og mus-lek. Den er ikke forutsigbar, for det er nesten umulig å gjette seg til hva som skjer rundt neste sving. Eller i dette tilfellet, på neste side.

Jeg fikk tilbake troen på serien, og gleder meg masse til å ta fatt på bok nummer fem. Hadde egentlig tenkt å lese den i påsken, men den eneste bokhandelen som jeg vet selger den her i byen, var utsolgt. Kjiper'n. Så må bestille på nett. Men når den først kommer, da blir det kosestund!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...