lørdag 26. april 2014

Den uskyldige - Harlan Coben

Coben skaper en historie ut fra et uhell som skal komme til å prege en mann resten av hans liv. Tradisjonen tro blir det parallelle historier og spennende usannsynligheter.

Harlan Coben er vel ikke kjent for å spare på krutt eller klisje. Her får du begge deler i all mass. Til å begynne med møter vi Matt Hunter, som er en ferdigsonet drapsmann. Han er kanskje ikke det vi forbinder med en blodtørstid morder, men tvert imot en vanlig snill mann som må slite resten av livet for det som skjedde en natt for mange år siden. Den gangen han forsøkte å skille to som sloss og endte opp som drapsmann ved et uhell. Heldigvis går livet hans vei, han greier å leve innen jussens verden, om enn ikke som advokat, og har funnet den store kjærligheten. Problemet er bare at kvinnen han deler sitt liv med, og som bærer hans barn, slettes ikke er den hun utgir seg for å være. Han går store problemer i møte.

Les Cappelens omtale:
Nå er det gått ni år siden han ble løslatt fra fengselet. At han var uskyldig dømt, har de fleste glemt. Han er en eksfange, og har innsett at han må leve med det stempelet. Livet hans i dag er likevel bra. Han har en god jobb. Han og konen Olivia venter barn, og de ser etter et hus i byen hvor han vokste opp. Men så mottar Matt en sjokkerende og uforklarlig videosamtale fra Olivias telefon.
Men videobildene, som viser hans kone sammen med en annen mann på et hotellrom, er bare begynnelsen på marerittet som venter. Mannen på bildet blir drept, likeledes en mystisk mann som lenge har skygget Matt. En from og godt likt nonne blir funnet kvalt i sengen sin på klosteret. Og både lokale og nasjonale myndigheter, inkludert mordetterforsker Loren Muse, som er en gammel skolevenninne av Matt, mener at alle spor peker mot en tidligere straffedømt med et drap på samvittigheten allerede: Matt Hunter!

Matt innser at han nok en gang kan ende i fengsel uten å ha gjort noe galt. Det hjelper heller ikke på situasjonen at hans unge kone har løyet for ham – om alt. Hun har diktet opp et helt liv, men hvorfor? Matt ser ingen annen utvei enn selv å kaste seg ut i etterforskningen for å unngå nok en gang å bli urettmessig dømt.

Jeg synes:
Til nå tror jeg faktisk at dette er den beste Coben-boken jeg har lest (hørt på lydbok). Den har den samme oppskriften som de andre, men jeg synes kanskje at historien er ekstra spennende. Det er flere historier flettet inn i hverandre, og jeg grublet lenge for å finne svaret på "gåten". Jeg trodde jeg hadde svaret flere ganger, men tok ofte feil. Det liker jeg.

1 kommentar:

  1. Harlan Coben er alltid spennende, så denne vil jeg nok låne en dag. Fint å få tips om nye bøker!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...