søndag 18. september 2011

Smakebit på en søndag #7 – Stormlaget

Denne søndagen vil jeg presentere en smakebit fra “Stormlaget” av Bernt Rougthvedt og Terje Emberland. Har nettopp begynt på boken, så har ennå ikke dannet meg et skikkelig inntrykk av den, men ser for meg at dette kan være passende høstlitteratur!

Forfatterduoen romandebuterte sammen med boken “Edderkoppen” i 2010, og tar utgangspunkt i virkelige hendelser og uoppklarte politisaker. Denne bokens historie starter i 1932, når Vidkun Quisling er Norges forsvarsminister. Vi møter 19 år gamle Erik, som jobber som avisbud. Storebroren Gunnar er stjerne på fotballaget, og aktiv i arbeiderbevegelsen. Så blir han sett sammen med Stormlaget, en fascistgruppe bevæpnet med Mauser-pistoler, og senere funnet myrdet på fotballbanen...

Her er en smakebit:
“Jeg lente meg tilbake mot kaféveggen, myste mot solen og drakk seltersen i små slurker. For en herlig dag! Sommeren hadde ennå ikke helt sluppet taket, folk ruslet omkring og nøt fridagen. Jeg var nesten lykkelig der jeg satt. Det var ingen dirrende uro i kroppen, ingen forutanelse. Marerittet hadde klart å snike seg kloss opp i ryggen på meg uten at jeg merket noen ting”.

Les flere smakebiter på Ladybugs blogg Flukten fra virkeligheten.

1 kommentar:

  1. Denne boken har jeg stående i hyllen her også. Har du lest den første forresten? Jeg er ikke så glad i å begynne på en serie uten å ha første bok(selv om jeg skjønner det er avsluttende saker).

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...