mandag 2. januar 2012

«Sirkelen» - Mats Strandberg og Sara B. Elfgren

At den beskrives som en «Twilight møter Fucking Åmål» gjorde meg noe skeptisk. Men jeg greide knapt å legge den fra meg, og det skjer ikke ofte!

Før jul dumpet «Sirkelen» uventet ned i postkassen min. Jeg hadde aldri hørt om denne boken før, men et noget dystert cover vekket nysgjerrigheten min. Til tross for at jeg som oftest blir skuffet, slik som jeg for eksempel ble av Demonenes by, er jeg svært fascinert av denne sjangeren.

I skrivet fra Gyldendal står det at det har vært stor rift mellom de ulike forlagene om rettighetene til denne svenske triologien «Engelsfors». Forlaget var svært fornøyd med å gå av med seieren om dene boka, som i løpet av kort tid har blitt solgt til 22 land.

At boken blir gitt ut i mange land er positivt, og at Hollywood har meldt sin interesse er også pluss. At den beskrives som en «Twilight møter Fucking Åmål» gjorde meg imidlertid noe skeptisk. Men; den er ikke Twilight møter Fucking Åmål. Den er til alt overmål noe nytt. Det er kanskje derfor jeg liker den, ikke er den forutsigbar, og forfatterene har brukt tid på å gi alle de ulike karakterene en unik personlighet, noe som gjør boka troverdig og underholdende. Den ble ikke endimensjonal, og jeg ble flere ganger overrasket over de ulike vriene boka tok. Jeg liker å la meg overraske.

Bokens handling
Det ukorrigerte leseeksemplaret jeg fikk er ikke til anmeldelse, så noe forandring kan det bli. Men her er en smakebit fra baksideteksten:

«Engelfors. Vakkert navn, gudsforlatt sted. Omgitt av dype skoger der mennesker ofte går seg vill og forsvinner. En natt da månen på mystisk vis er farget rød, føres seks ungdommer til den nedlagte folkeparken. De har ingenting til felles. De vet ikke hvoran de er kommet dit, eller hvorfor de er der. Men uten hverandre kommer de ikke til å overleve».

Kort oppsummert:
Dette var en real godbit som jeg koste meg stort med. Det er den perfekte boka for mørke uværskvelder i sofaen, spesielt om du har god tid til å lese utover natta. Jeg venter i spenning på neste bok i serien, «Ild», som dessverre ikke kommer på norsk før neste år.

Score: 5/6
Fakta om boken:
Utgitt: 2012
Forlag: Gyldendal
ISBN: 9788205417731
Sider: 520
Sjanger: Ungdom/Fantasy

Flukten fra virkeligheten har også blogget om boken

12 kommentarer:

 1. Dette høres ut som en spennende bok. denne må jeg få prøvd å få lest i løpe av 2012:)

  SvarSlett
 2. Så spennende! Denne boka står i hylla og venter på meg, jeg tror jammen jeg må lese litt sporenstreks ;)

  SvarSlett
 3. Hm... Kanskje jeg skal kaste meg ut i det... Himla mange sider, må jeg si! *tenke, gruble* *elle melle*

  SvarSlett
 4. Åh, dette var lovende. jeg fikk også boka dumpende ned som en gledelig overraskelse rett før jul :-)

  SvarSlett
 5. Kos dere :) Håper dere liker den! Send meg gjerne en link til bloggomtale=)

  SvarSlett
 6. Flott omtale:) Fikk også denne boka i posten kassen fra gyldendal. Greide ikke å legge den fra meg! Fantastisk bok,og det er lenge siden jeg har sittet lenge oppe om natten pga jeg ikke vil legge den fra meg.Synd at vi må vente 1 år til forsettelsen.

  SvarSlett
 7. Jaa, vi hadde ganske likt syn på denne boken :) Gleder meg til å høre hva resten av folket mener om den, tror neppe vi blir de eneste som digger den.

  Har forresten lagt inn link til din anmeldelse i min. Regnet med at det ikke gjorde noe ;)

  SvarSlett
 8. Ikke i det hele tatt;) Linker tilbake!

  SvarSlett
 9. Hei!Høres ut som en spennende bok:) Likte bloggen din, så la meg som følger:)

  SvarSlett
 10. Har denne på ønslelisten min:-) Fin omtale

  SvarSlett
 11. Jeg holder også på med denne nå.

  Det er bare å innse; nå kommer vi til å gå inn i en epoke hvor annenhver ungdomsforfatter vil skrive den neste "Sirkelen"

  SvarSlett
 12. Det ser jeg egentlig på som et pluss, for få ungdomsforfattere som skriver gode bøker i denne sjangeren synes jeg!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...