fredag 6. januar 2012

«Guds venstre hånd» - Paul Hoffman

Ekstremt spennende bok om en usedvanlig gutt som vokser opp under tortur i kloster, og utvikler seg til å bli en talentfull drapsmann.

Fem år gammel kom Cale til klosteret, den gang under annet navn som han nå har glemt. Han vokser opp under under streng bevoktning av munkene som kaller seg «Befrierne». Deres terrorregime har tatt knekken på tusenvis av unge gutter i årenes løp, men nye kommer stadig til. Cale er kanskje en av de guttene som har fått gjennomgå mest, men allikevel klart seg overraskende bra. Han er en gåtefull sjel, brutal og tilsynelatende likegyldig mot ondskapen han daglig møter. Helt til det en dag går for langt.

Vendepunktet i boka er når Cale går seg rett på en grusomhet han ikke kan lukke øynene for. En grotesk tortur og mishandling av kvinner, som er fascinerende og ukjente skapninger for den isolerte unge gutten. Han dreper den perverse Befrieren, og greier å redde med seg en overlevende jente. De må flykte, og sammen med to medsammensvorne gutter legger de ut på en farefull ferd.

Dette mener jeg
Dette er en typisk bok som virker spennende utenpå, og på baksideteksten, men som man risikerer at er tørt som knekkebrød inni. Heldigvis, hvis du bare kommer deg gjennom det første kapitlet, er dette en real godbit. Jeg ble helt grepet av Cales skjebne, som jeg aldri helt fikk tak på før mot slutten av boka. Hans kamerater og de han møter på sin ferd er alle troverdige karakterer, noen elsker man å mislike, andre føler man bare en enorm godhet for. Cale er en smart, brutal og til tider hensynsløs helt. Men man kan liksom ikke la være å like han, og føle en viss sympati for den flotte fyren han sikkert er, sånn innerst inne.

Historie er godt skrevet, og utrolig spennende bygd opp. Du rekker ikke å kjede deg et sekund i løpet av hele boka, og plutselig er den over. På ett vis er jeg skuffa for at det nå er over, på en annen side synes jeg slutten var helt genial. Men jeg undrer litt på om forfatteren har lagt opp til en oppfølger. Jeg håper nesten det, for dette vil jeg lese mer av. Håper det kommer film også...

Score: 5/6

Fakta om boken:
Utgitt: Pocket 2011, Innbundet 2010
Forlag: Front Forlag
ISBN: 9788282600194
Sider: 520
Sjanger: Roman

10 kommentarer:

 1. Høres spennende ut:) Aldri lest boka, takk for bok tips:)

  SvarSlett
 2. Denne boken har jeg nesten kjøpt ca. 100 ganger :P

  SvarSlett
 3. Boka høres jo kjæmpespennende ut!:)

  SvarSlett
 4. Denne likte jeg også veldig godt. Den er første bok i en trilogi og jeg kommer absolutt til å lese hele trilogien! Bok 2 er De fire siste ting som kom ut på Front forlag i fjor.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hva heter nummer tre?

   Slett
  2. Bok 1: Guds venstre hånd
   Bok 2: De siste fire ting
   Bok 3: Dødens engel

   Slett
 5. Det visste jeg faktisk ikke, tusen takk for opplysningen:) Skal absolutt lese oppfølgerne!!

  SvarSlett
 6. Virker som en kjempe spennende bok:) Skal skrive ned tittelen:)

  SvarSlett
 7. En veldig spennende bok om menn. Kvinnene i boken er veldig få, lite handlingskraftige og beskrives stort sett ut fra hvordan de ser ut. Skulle gjerne sett at der var med ihvertfall en sterk normalt beskrevet kvinneskikkelse i boken. (NB! Har kun lest den første boken)

  SvarSlett
 8. Dette er en utrolig bra bok.. Jeg ble bergtatt med en gang, og klarte ikke legge vekk boken.. Jeg kan ikke skjønne annet enn at denne boken MÅ bli en film.. Ser for meg Peter Jackson tar ansvaret for det :).

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...