torsdag 26. mai 2011

Boktema fra A-Å #J

Jeg er relativt ny i bokbloggens verden, men har oppdaget at det finnes en rekke «faste» blogginnlegg innenfor visste tema. Ett av disse er noe som heter Boktema hos Annette.

Tanken er, slik jeg har forstått det, at man skal skrive om sin yndlingsbok som begynner på en bokstav fra A-Å, med en ny bokstav hver torsdag. I dag er det “J” som gjelder. Jeg har derfor tatt et dypdykk i bokhylla, og kommet frem til at jeg ikke har lest altfor mange bøker som starter med denne bokstaven. Etter litt grubling kom jeg plutselig på en av mine favoritter: “Jane Eyre” fra 1847 av Charlotte Brontë.

Foreldreløse Jane Eyre blir oppfostret av sin rike tante som aldri lar Jane glemme sin fattigdom og hvor hun kommer fra. Etter noen harde år blir Jane sendt til en skole for foreldreløse barn som styres med jernhånd av en hensynsløs rektor. Etter endt skolegang blir Jane privatlærer på Thornfield Hall, en fantastisk eiendom i vakre Yorkshire. Eieren Mr. Rochester, har hun aldri møtt. På en av sine turer møter Jane en dag en fremmed, og den fremmede viser seg å være Mr. Rochester. Dette er starten på en romantisk, stormfull og uforglemmelig historie”.

Jeg var innom Trondheim Folkebibliotek og kom over denne for en del år siden. Det ble til da min første lydbok, og jeg hørte den på en rekke kassetter. Kjøpte etter hvert filmatiseringen til BBC på DVD, og synes fortsatt det er en utrolig rørende og nydelig historie. Dette er en av de mest filmatiserte kjærlighetshistorier noensinne, og denne miniserien har fått hele 9 Emmy-nominasjoner.

6 kommentarer:

 1. Jan Eyre står på min "skal-lese" liste sammen med flere av Brönte søstrenes bøker. Jeg er veldig glad i litteratur (og filmer) fra den tidsepoken denne boken er fra.

  Ha en riktig fin torsdag!

  SvarSlett
 2. Da kan jeg garantere at du vil like boken:) Selv har jeg planer om å lese "Stormfulle høyder". Føler den er "obligatorisk" å lese, men jeg har liksom aldri kommet skikkelig i gang med den.

  SvarSlett
 3. Jane Eyre er en av mine favoritter også. Leste den for første gang som 12 åring, da i en forkortet utgave. En nydelig bok :D

  SvarSlett
 4. Heisann og velkommen i gjengen :) Godt valg på bokstaven J :)

  SvarSlett
 5. Takk takk:) Synes Boktema er et godt initiativ!

  SvarSlett
 6. En nydelig historie, ja!
  Jeg har ikke lest boken, bare sett filmatiseringen som jeg likte veldig godt :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...