tirsdag 19. juni 2012

Trenger hjelp til å finne en skikkelig god bok!

Jeg merker at jeg har kommet i en bølgedal på bokfronten, og trenger litt hjelp til å finne en ordentlig god bok eller bokserie. Det er muligens en periode, men jeg orker ikke krim eller feelgood. Ønsker å lese fantasy, fiction eller dystopisk litteratur, på norsk. Noen som har tips?:)

14 kommentarer:

 1. Et forslag kan være "Song for Eirabu" av Kristine Tofte. Norsk Fantasy serie, bok 2 kommer ut imorgen :-)

  SvarSlett
 2. Her kommer noen av mine favoritter:

  Song for Eirabu 1 og 2 av Kristine Tofte
  Mørk Engel av Laini Taylor
  Warm Bodies av Isaac Marion
  Matched, Cassias valg av Ally Condie
  Dark Inside av Jenyn Roberts
  The Graveyard Queen av Amanda Stevens
  Night School av C.J. Daugherty


  En søt grafisk roman:
  Zita the Spacegirl av Ben Hatke

  En småskummel grafisk roman:
  Anya's Ghost av Vera Brosgol


  Håper du finner et eller annet som kan friste på listen og at du får mange andre gode tips også. Alle bøkene jeg nevner er bøker som har fått 5/6'ere på min terning :)

  SvarSlett
 3. "Tidshjulet" av Robert Jordan er veldig bra - en fantasy-serie :)

  SvarSlett
 4. Takk for tips! Jeg sjekket ut "Song for Eirabu", men jeg har en rar greie med at jeg ikke har sansen for å lese på nynorsk. Er vel kanskje bare at jeg ikke er vant til det... Leser lite på engelsk også, men det er bare en vanesak. Leste Harry Potter og Twilight på engelsk, og gikk jo fint!:)

  Vurderer "Mørk engel" og "Tidshjulet"-serien.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke lest nynorsk siden jeg ble tvunget til det på grunnskolen, men etter et par sider i "Song for Eirabu" var dette glemt. Boken har rett og slett et nydelig språk og historien ville ikke vært like vakker på bokmål.

   Prøv den, vær så snill! Ser du ikke at jeg ber på mine knær? ;)

   Slett
 5. Hva med George R.R. Martin? Lest ham? En sang om is og ild-serien gis jo ut på norsk om dagen. Knallgod. Jeg har også planer om å lese "Song for Eirabu", har begge to liggende. I tillegg arrangerer Elisabeth på Bokstavelig talt samlesing i norsk fantasy: http://elbakken.blogspot.no/p/samlesning-norsk-fantasy.html . Kan hende du finner noen idéer der?

  Ellers kan du jo kikke igjennom lista mi over dystopisk litteratur her: http://bokelsker.wordpress.com/dystopisk-oversikt/ - jeg har riktignok ikke kontroll på akkurat hvem av dem som har blitt oversatt til norsk, men om du ser noen som frister er det ikke verre enn at du kan google litt. :)

  SvarSlett
 6. Jeg hadde ikke lest nynorsk siden vi ble tvunget til det på grunnskolen før jeg plukket opp Eirabu, May Brit. Den anbefales virkelig og historien hadde ikke vært den samme om boken ble oversatt til bokmål. Gi deg selv tid til å venne deg til språket, det er garantert glemt etter noen sider.

  Kjære, søteste deg si ja! :D

  SvarSlett
 7. Tilfeldigvis: eller Ariel Footlights historie (Silje Fretheim). Litt spesiell i forhold til andre fantasy-bøker, men fremdeles fantasy, og veldig bra;) Og på bokmål!

  SvarSlett
 8. Jeg er veldig enig med Melusine i Tidshjulet av Robert Jordan, det er en fin serie.
  To andre fantasy serier som også er fine (og mye kortere) er Sagaen om Belgarion av David Eddings og Sagaen om Paksenarrion av Elizabeth Moon. Begge de seriene har jeg lest to ganger.
  Ønsker du å kombinere fantasy med humor anbefaler jeg De fire og han som gjør galt verre av den norske forfatteren Hans Frederik Follestad.

  SvarSlett
 9. Jeg er veldig enig med Melusine i Tidshjulet av Robert Jordan, det er en fin serie.
  To andre fantasy serier som også er fine (og mye kortere) er Sagaen om Belgarion av David Eddings og Sagaen om Paksenarrion av Elizabeth Moon. Begge de seriene har jeg lest to ganger.
  Ønsker du å kombinere fantasy med humor anbefaler jeg De fire og han som gjør galt verre av den norske forfatteren Hans Frederik Follestad

  SvarSlett
 10. Tusen takk for masse gode tips, skal gå tilbake på dette innlegget og disse kommentarene når jeg skal kjøpe bøker neste gang:)

  SvarSlett
 11. Diana Gabaldon har en serie med tidsreiser som har vært gitt ut i pocket her tidligere. Vet ikke om du kan få tak i den på et bibliotek, i såfall er det et hett tips.

  Det mørke tårn - serien til Stephen King (fantasy) er også å få tak i på norsk.
  Andre forslag:
  Paul Hoffman: Guds venstre hånd, De siste fire ting
  Max Brooks: Z

  SvarSlett
 12. Guds venstre hånd har jeg lest, den var kjempebra. De siste fire ting er oppfølgeren?

  Mari: Må jo nesten sjekke den ut;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er oppfølgeren. Tror det er en trilogi, uten at jeg er hundre prosent sikker på det.

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...