søndag 2. oktober 2011

Smakebit på en søndag #8 – Brennende kyst

Til neste møte i lesesirkelen skal vi lese Wilbur Smiths “Brennende kyst”. Har ikke kommet så veldig langt i boken ennå, så er litt usikker på om dette er en bra leseopplevelse eller ikke.

Boken handler om Michael Courtney, et flygeress under første verdenskrig. Hans bitreste fiende er tyskeren Lothar De La Rey. Selv om de aldri skal møtes, er deres skjebne for alltid knyttet sammen av krigens råskap – og en ekstraordinær kvinne: den sensuelle og aristokratiske Centaine de Thiry.

Ser for meg at dette er skikkelig barsk mannebok i spennings-sjangeren. Ikke den boken jeg ville valgt ut i bokhandelen. Men det er det som er gøy med lesesirkel, man får utvidet horisonten litt. Og hvem vet, kanskje vil jeg like den?

Her er en smakebit fra boka:
Andrew kjempet for å få korken opp av en av flaskene og senket stemmen til konspiratorisk hvisking.

- Ved Gud, er hun ikke fenomenal?

Han så tvers over kjøkkenet der kvinnene var i arbeid over en stor kobberkjele.

- Jeg ville heller føle litt på henne enn å føle meg syk, ikke sant?


Michaels uvilje mot Andrew ble til ekte hat.


- Jeg synes den bemerkningen er fullstendig motbydelig, sa han.


Les flere smakebiter på Ladybugs blogg Flukten fra virkeligheten.

5 kommentarer:

 1. Jeg har aldri lest noe som helst av Wilbur Smith. Jeg forbinder ham med barske thrillere, Sør - Afrika og støttenner (???). Kanskje det er på tide at jeg også utvider horisonten.. uansett så blir det spennende å lese omtalen din!

  SvarSlett
 2. Vi har en del Wilbur Smith i bokhylla, men jeg føler det er mest bøker for mannen min. Jeg har prøvd meg på et par, men opplever at jeg kjeder meg litt og handlingen tar ikke helt tak i meg.

  SvarSlett
 3. Ja, det er det jeg også har et inntrykk av. Alt er veldig macho, handler om krig, heltemot og selvsagt kvinner. Har ikke lest mange sidene, men så langt har det lille jeg har lest bekreftet forhåndsinntrykket.

  Jeg har imidlertid bestemt meg for at jeg skal lese ferdig, for å kunne gi en helhetlig omtale, og tilbakemelding ved neste møte i lesesirkelen!

  SvarSlett
 4. Helt greit at det er litt tøft og macho men dette høres ut som om det blir litt i overkant for meg. Det blir spennende å høre hva sirkelen syntes om denne månedens bok :)

  SvarSlett
 5. Etter en meget frisk start, blir boka ustyrtelig kjedelig. Den dårligste boka jeg har lest av ham. De andre bøkene i Courtney-serien er mye bedre, spør du meg.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...