torsdag 2. juni 2011

Boktema fra A-Å #K

Det er torsdag, og igjen tid for Boktema hos Anette. Man skriver om sin yndlingsbok på en bokstav fra A-Å, og i dag er turen kommet til bokstaven “K”. En vanskelig bokstav... Skulle ønske jeg hadde rotet meg til å lese “Kristin Lavaransdatter”, men den gang ei. Heldigvis har jeg lest en del bokserier, og kom etter hvert over ei bok passende til dagens tema. Det er vel strengt tatt ingen yndlingsbok, men det er i det minste en bok på "K".

Sagaen om Isfolket nr 34 – Kvinnen på stranden:
“André Brink var utsett til å finne Isfolkets rammede i sin generasjon. Jakten ført ham til Trondhjem, der en ulykkelig kvinne hadde fått et dødfødt, sterkt misdannet barn. Kunne Isfolket ha andre etterkommere enn dem han visste om? André fant kvinnesaks-forkjemperen Mali og den hjelpsomme Nette, og sporet førte de tre til Sverige. Der ventet en ufattelig ondskap på sin grufulle hevn...”

I en serie på 47 bøker er det vanskelig å huske alle historiene, men denne husker jeg faktisk litt av. Den var spennende og rørende. Husker jeg koste meg stort da hovedpersonen nøstet opp det store mysteriet.

Se forresten mitt blogginnlegg om "Guilty pleasure - bøkene man elsket" her!

3 kommentarer:

 1. Ja da, jeg har lest alle seriene til Margit Sandemo da jeg var yngre. Det begynte på 80-tallet og så måtte jeg jo lese de neste seriene etterhvert som de kom ut.
  Jeg leste innlegget ditt om Guilty pleasure og det er sånn det er. Det tok litt tid før jeg la inn også disse seriene på Bokelskere, selv om jeg likte bøkene så er det noe med den "husmorpornoen" som du kaller det :-)

  SvarSlett
 2. Jeg har aldri lest isfolket, men derimot mange andre serier, og syns det er kjempemoro når "kiosklitteratur" dukker opp blant favorittene på Boktemaet :) God helg :)

  SvarSlett
 3. Isfolket er en utrolig spennende serie,
  og jeg hadde vanskeligheter med å legge dem fra meg. Dessverre opplevde jeg at Sandemo skuffet da jeg begynte på en helt annen bokserie og jeg har ikke lest mer av henne siden.
  Godt skrevet om "guilty pleasure" forresten. Det er ikke alltid kiosklitteratur er så forferdelig klissete :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...