mandag 6. juni 2011

Boka bedre enn filmen?
Vi sier ofte det, at boka er bedre enn filmen, og i de fleste tilfeller synes jeg det. For uansett hvor godt den er filmatisert, kan ikke film like godt skildre tanker, personlighet og væremåter slik en bok kan. Men noen unntak er det.

Her er 5 filmer som jeg synes er bedre enn boka:

1. Ringenes Herre
Jeg har lest boken fra perm til perm, og brukte vel omkring ett år på det. Jeg hadde ikke ett eneste øyeblikk hvor jeg virkelig greide å leve meg inn i boken. Filmatiseringen var imidlertid knall.

2. Dagboken
Nicholas Sparks bok, The Notebook, var greit lesestoff men ikke noe mer. Syntes ikke det var særlig godt språk. Men filmen får meg til å grine hver eneste gang fordi den er så fin!

3. Stolthet og fordom (2005)

Synes Jane Austen er en fantastisk forfatter, og elsker historiene hennes. Er imidlertid svak for britisk «kostymedrama», og falt virkelig for nyinnspillingen av Stolthet og fordom fra 2005 med Keira Knightley i hovedrollen. Musikken, scenene og skuespillerene får maks ut av historien.

4. Percy Jackson – Lyntyven

Nå må det sies at jeg ikke ble spesielt begeistret for dette konseptet i det store og hele. Når det er sagt, så synes jeg uansett at filmen gjorde seg best. Den komprimerte historien, og fikk frem de mest actionfylte øyeblikkene. Boken hadde egentlig ikke så mye mer interessant å by på synes jeg.

5. PS, jeg elsker deg

Syntes boka var fin, men ble virkelig sjarmert av filmen. Skal ikke nekte for at det kan ha noe med Gerard Butler å gjøre...

3 kommentarer:

 1. jeg opplevde det samme med chocolate av Joanne Harris- filmen var bedre, synes jeg! også The English Patient var en merkelig opplevelse- begge var exceptionnelle men så forskjellige... ønsker deg en fin kveld : )

  SvarSlett
 2. Ringenes Herre og Dagboken er de jeg både har lest bøkene til og sett filmene til. Ringenes Herre må jeg innrømme at jeg avsluttet før jeg ble ferdig med den. Jeg er ikke den som vanligvis gir opp men akkurat da hadde jeg ikke noe valg. Orket ikke mer. Så tykk bok og jeg hadde aldri ett øyeblikk hvor jeg bare måtte lese mer. Filmene derimot elsker jeg:) Når det gjelder dagboken synes jeg både filmen og boka var fin, vet ikke hvem jeg synes var best. Synes de begge var fine på hver sin måte:)

  SvarSlett
 3. Jeg har ikke lest Chocolate, men jeg hadde stor sans for filmen. Er svak for sjokolade;)

  Det var med nød og neppe jeg leste ut Ringenes Herre. Men jeg føler jeg må ha misforstått noe, for "alle" elsker den jo. Er liksom det ypperste av fantasy...?

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...