søndag 26. juni 2011

Smakebit på en søndag #4 – En svunnen tid

Det er vanskelig å beskrive med ord hvor mye jeg gleder meg til å lese Kate Mortons nye bok.

Jeg leste først “Tilbake til Riverton”, og falt straks for både skrivestil, sjanger og ikke minst den stemningen forfatteren evner å frembringe. Oppfølgeren, “Den glemte hagen”, traff meg midt i hjerterota på en måte få bøker greier. Lista er derfor lagt litt høyt når det kommer til forfatterens tredje bok; “En svunnen tid”.

Jeg har ennå ikke kommet i gang med boka, så derfor blir smakebiten de første setningene i første kapittel:
Det begynte med et brev. Et brev som hadde vært borte lenge, som lå og ventet et halvt århundre i en glemt postsekk på det mørke loftet I et helt alminnelig hus i Bermondsey. Jeg tenker av og til på den glemte postsekken, på de hundrevis av kjærlighetsbrev, kolonialregninger, fødselsdagskort, brev fra barn til foreldrene sine, som lå der svulmende og sukkende mens de neglisjerte beskjedene hvisket i mørket. Brev som ventet, ventet på at noen skulle skjønne at de var der. For du vet det sies at et brev alltid vil søke sin leser; at før eller senere, om du liker det eller ikke, har ord en egen evne til å komme frem i lyset, til å la hemmelighetene bli kjent”.

Det er lett å lide valgets kval når det kommer til å velge ut hvilken bok som står for tur. Hadde egentlig tenkt å spare boka til kjølige høstkvelder under pleddet, men denne får bli med en tur i parken istedet - for jeg greier ikke å vente!

Les flere smakebiter på Ladybugs blogg Flukten fra virkeligheten.

4 kommentarer:

 1. Så spennende! Jeg har ikke lest noen av Kate Mortons bøker enda :)

  SvarSlett
 2. Tusen takk for en herlig smakebit :) Denne boken likte jeg godt og det håper jeg du gjør også. Håper du har hatt det fint i parken!

  SvarSlett
 3. Jeg er også veldig glad i de to forrige bøkene til Kate Morton, særlig Den glemte hagen. The Distant Hours har jeg liggende i haugen av uleste bøker, er ikke sikker på når jeg får begynt på den, men gleder meg :-)

  SvarSlett
 4. Jeg kjenner ikke denne boka i det hele tatt, så kan ikke si om den er god eller dårlig. Men mamma fortalte akkurat at hun hadde lest den på ferie, og hun synes den var kjedelig. Hun hadde sukka seg gjennom den. Men den er nok ikke hennes type bok tror jeg!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...