torsdag 23. juni 2011

Det er torsdag, og igjen tid for Boktema hos Anette.

Hver uke presenteres en favorittbok på en bestemt bokstav. Denne torsdagen er det “N” sin tur, og jeg er ikke i tvil. Ved årets Mammutsalg kom jeg nemlig over “Noen kjenner mitt navn” av Lawrence Hill, og jeg er glad denne fantastiske boken ble med meg hjem.

Om boken:
Den handler om Aminata Diallo, en elleve år gammel jente som blir bortført fra sin landsby i Vest-Afrika og tvunget ombord i et slaveskip med kurs for South Carolina. Etter å ha jobbet på en indigoplantasje i mange år blir hun videresolgt, men klarer å flykte fra sin eier i New York, der hun havner midt i den amerikanske uavhengighetskrigen mot britene. Mange dramatiske begivenheter senere befinner hun seg nok en gang ombord i en seilskute på Atlanterhavet. Men nå er hun fri og på vei bort fra et land hun helst vil glemme, med kurs for et hjemland som ikke lenger finnes.

Dette er en storslagen historisk roman som jeg vil anbefale på det varmeste!

4 kommentarer:

 1. *smil* Ja her er vi hundre prosent enige!! Godt valg :)

  SvarSlett
 2. Dette hørtes ut som en fin bok. Jeg har lest flere med slaver som tema, men ikke denne. Det er et tema som fascinerer meg, men som det samtidig kan være tøft å lese.

  SvarSlett
 3. Jeg så akkurat at Anette hadde denne boken på sin 'n' og jeg kommenterte at det høres ut som en bok etter mitt hjerte :)

  SvarSlett
 4. Snart ferdig med lydboka, Aminata har akkurat kommet tilbake til Afrika... Har vært mange følelser mens jeg har lyttet i bilen, for å si det sånn! Utrolig bra bok, og den fungerer veldig bra som lydbok (og jeg er en sterk lydbokskeptiker).

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...