tirsdag 14. juni 2011

Lese på kafé - gjør du det?

Jeg liker godt å lese på kafé, men har registrert at noen kafeer funker bedre enn andre. Jeg har derfor bestemt meg for å utføre en liten undersøkelse av hvilke kafeer her i Trondheim som egner seg best - og hvorfor. Dette kommer i et senere blogginnlegg.

Man bør fortrinnsvis gå alene på kafé når man skal lese, synes jeg. Det er ingen sosial greie... Men jeg går gjerne sammen med kjæresten på kafé en formiddag i løpet av helgen, og da leser vi ofte avis og bok, og skravler litt innimellom. Det er veldig koselig!

Det er få kafeer hvor jeg ville følt meg komfortabel med å sitte utover kvelden alene med en bok. Antikvariatet på Bakklandet er kanskje et unntak siden de åpner såpass sent på dagen, men det har jeg ikke testet ut ennå. Har imidlertid registrert de gangene jeg har vært der at det er en del folk som leser alene, og koser seg med et glass rødvin eller en tekopp ved siden av. Det er gjerne en vinteraktivitet, tenker jeg.

Det jeg liker best med å lese på kafé er den lune kaffelukten, klirring i kopper og stemmesurr. Jeg er av typen som greier å stenge ut det som kan klassifiseres som "støy" når jeg leser. Det er deilig å prøve ut nye kaffesmaker, kjøpe ei god kake og leve seg inn i forfatterens tankeunivers.

Har alltid ønsket å starte en lesesirkel, hvor man er en liten gruppe som leser samme bok, og så møtes på kafé for å diskutere den etterpå.

5 kommentarer:

 1. Lese på kafé er veldig fint, og eg leser nesten betre med støy enn uten. Lunsj, kaffe og kake og kosen er redda!

  SvarSlett
 2. Choco Boco i nordre funker ikke. Altså, jeg liker Radiohead, men radiohead sånn at det gjør vondt i ørene er ikke stas! Ikke fikk jeg lest heller.. *sur*

  Lesesirkler høres fine ut. Ihvertfall hvis man kan drikke vin på kaféen også..

  SvarSlett
 3. Boklesing på kafé kan jeg akseptere. Hakket verre er det når nabodamen slipper puppen i kaffen min fordi den unge håpefulle skal mates..

  SvarSlett
 4. Hehe, ufrivillig kaffe latte:D

  SvarSlett
 5. Nja, leser egentlig ikke så mye på kafé. Da pleier jeg heller å sitte og tenke og/eller kikke på mennesker... :) Kafélydene er fine å lese til, da. Har ikke noe problem med lydnivået. Det er heller det at jeg blir sittende å glane ut i lufta. :P

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...