torsdag 16. juni 2011

Boktema fra A-Å #M

Det er torsdag, og igjen tid for Boktema hos Anette.

Det er bokstaven “M” som står for tur denne torsdagen, og jeg er ikke i tvil om hvilken bok som er min favoritt på denne bokstaven. Boken “Meg eier ingen” av Åsa Linderborg fikk jeg bursdagsgave av ei venninne i fjor. Jeg hadde ikke all verdens forventninger til den, men gråt som ei lekk sil da den nærmet seg slutten.

Her er forlaget Versals omtale:

“Åsas pappa arbeider som herder på metallverket i Västerås. Han har de fineste blomstene på balkongen, men starter dagen med å kaste opp gårsdagens øl. Han setter av Åsa i mørket utenfor barnehagen, så hun kan vente der til de åpner. Og hun synes han er verdens beste pappa. Meg eier ingen er Åsa Linderborgs fortelling om dyp kjærlighet til en alenepappa som hun samtidig skammet seg over, om klassetilhørighet og alkoholens makt. Boken er en roman, men er basert på Åsas egne erfaringer og hun forteller også om sin egen klassereise”.

Svært gripende, og anbefales på det sterkeste!

7 kommentarer:

 1. Jeg leste også denne i fjor og falt helt pladask. Det er en utrolig sterk historie som bare blir enda sterkere av at forfatteren har opplevd dette selv.

  SvarSlett
 2. Å, denne boken skal jeg lese! Jeg var og så teaterstykket basert på boka, og det var virkelig en sterk opplevelse!

  SvarSlett
 3. Jeg forsøkte å bestille billetter, men det var faktisk utsolgt både her og de andre plassene i nærheten! Flott biografisk historie!

  SvarSlett
 4. Åh, dette er en bok for meg, det ser jeg med en gang! Anbefaler deg å lese "Vinteräpplen" av Josefine Sundström, en fantastisk bok!

  SvarSlett
 5. En slik gripende bok MÅ jeg bare få med meg,
  takk for godt lesertips :)

  SvarSlett
 6. Høres ut som ei nydelig bok! Godt valg. Mai Lene =)

  SvarSlett
 7. Er ekstra sterkt når man tenker på at dette er en virkelig historie!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...