mandag 23. mai 2011

Finn bruktbok-kuppene!

Ønsker man å lese nyeste nytt kan lesing bli en dyr hobby. Er man imidlertid flink til å finne de brukte skattene, får man utallige timer med underholdning til en billig penge.

Mitt søskenbarn Ida Therese Schanke driver secondhandbutikken Etter min morfar på Bakklandet i Trondheim. Et yndet sted for den som elsker skattejakt etter blant annet unike og herlige vintage klær, smykker, retro møbler og interiør! Ida er med andre ord dreven i antikvitetsverdenen.

Her er hennes tips til hvor du kan finne bok-kuppene:

1. Sjekk innom lokale antikvariat. Her kan det være mye spennende å finne! I Trondheim har man for eksempel Adamstuen antikvariat, hvor du kan finne bøker innen alle sjangere som for eksempel kunst, historie, lokalhistorie, skjønnlitteratur, verker med mer.

2. Loppis... Billigbilligbillig!

3. Gjenbrukstorg rundt omkring har ofte posesalg på bøker til 100,- posen eller 5 kroner stykket.

4. Garasjesalg; her kan du få bøker, nye og gamle helt ned til 1 kr per stykk.

5. Bruktbutikker:)

6. Skal man gjøre noen kupp som kan være verdt noe i penger i fremtiden, så let etter førsteutgaver av kjente forfattere på loppis og gjenbrukstorg. "HvemHvaHvor bøkene" er blitt veldig populære, også fordi de er dekorative interiørmessig. Bøkene rundt krigsårene 1935-1945 er vanskelig å få tak i. Ellers kan du lete etter serier med sportsbøker, historiske bøker og lignende.

Bøker kan fort bli det nye, store samleobjektet fordi det er en stor kontrast til dagens teknologiske verden. Å lese bøker gir jo masse ro og gjerne litt annen tankevirksomhet en det vi er vant til i hverdagen, sier Ida.

Hun synes det gjør seg fint med en stor og fyldig bokhylle i et hus.

Og vil du ha det litt roligere for øyet? Sett de med bokryggen inn, så blir det en hvit og ryddig bokhylle, tipser hun.

2 kommentarer:

  1. Åh, nå fikk jeg lyst til å gå på loppemarked! Synes dessverre det ikke er noe særlig tess over de bruktbokhandlene her i byen (Bergen).

    SvarSlett
  2. Her i Trondheim blir det nok en bokjakt på helgens loppemarked. Satser på å finne noen kupp:)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...