mandag 4. juli 2011

Gjestesnikeanmeldelse av "Lesesirkelen" - Elizabeth Noble

Vi er en liten gruppe som planlegger å starte opp en lesesirkel. Inspirert av dette, har min venninne bak bloggen Ordknapp lest "Lesesirkelen" av Elizabeth Noble.

Og det kan jo virke lovende nok:
"Medlemmene i lesesirkelen er like forskjellige som bøkene de leser. Men alle har de sine hemmelige håp og bekymringer: for en ny kjæreste, en utro ektemann, en syk mor, en opprørsk datter, for barnet man skal ha eller barnet man ikke får".

Ordknapp er imidlertid ikke imponert...

Hun skriver følgende i sitt gjesteinnlegg:

Dette er, om mulig, ei av de dårligste bøkene jeg har lest! Jeg tok meg selv i å lese videre KUN fordi jeg tenkte at "det går ikke ann å skrive SÅ dårlig i 535 sider". Men det gjorde det gitt.

Rammestoryen er fin. 5 kvinner danner en lesesirkel. Huhei, dette lover bra. Boka er delt opp i tolv kapitler. En for hver måned, og dermed også bok. Hvert kapittel starter med et svært kort sammendrag av boka de har lest, så kommer lesesirkelens tanker om boka (et par sider) og resten handler om disse 5 kvinnene og deres liv. Og ALLE som er rundt dem! Det er ikke et godt tegn når man på side 487 tar seg selv i å tenke "ja, hvem var hun igjen??" for så å innse at det er en av hovedpersonene. For her er det kvinner, ekser, menn, gamle ekser, blivende ekser, elskere, barn, kommende barn, mødre, mødres venninner og bestemødre i bøtter og spann. Og ikke nok med det, alle har klengenavn. Harriet er nemlig både Harry og Hats.

Oppbygningen er som en middels Halvdan Sivertsensang.
Begynnelsen: Åååå, så fint vi haaaar deeeet..

Midtdel: Njaaa, når regninga å vinden bles så begynner det kanskje å gå nedover med oss?

Avslutning: Men bare vi står sammen, så greier vi oss.."ååååå, bære vær i lag ijææææn.. væææænnaaa førr liiiiiivet"

Sukk....

Fikk noen gode tips til bøker jeg vil lese om ikke annet, men det virker som om at forfatteren mot slutten bare skrev disse "lesesirkelbitene" mer av plikt enn som en bærende, rød tråd.

Vurderer sterkt å lese Knausgård nå, han skriver i det minste bare om seg selv...

3 kommentarer:

  1. Haha, for en utrolig morsom anmeldelse! :D

    SvarSlett
  2. Ordknapp får glatt lov til anmelde flere bøker på bloggen min:)

    SvarSlett
  3. Takk, akkurat hva jeg var ute etter - da leverer jeg boka på biblioteket med god samvittighet etter å ha lest femti kjedelige sider! Ingen pageturner.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...