søndag 26. februar 2012

Dødslekene bok nummer to - «Opp i flammer»

Det er alltid litt risky å gi ut bok nummer to, når den første var så innmari bra!

Ble helt hekta da jeg leste den første boken i triologien «Dødslekene» av Suzanne Collins. Jeg likte konseptet, den dystopiske fremtiden hun greide å skape, karakterene og språket. Det er rett og slett lenge mellom de gangene jeg leser ei bok jeg ikke greier å legge fra meg.

Så jeg var svært spent da jeg begynte på bok nummer to: «Opp i flammer». For det kunne jo bli real nedtur siden jeg likte den første så godt. Et lite antiklimaks ble det riktignok fra starten. For istedet for å starte rett opp der den forrige slapp taket, begynte den litt uti historien.

Hovedpersonene er vel etablerte tilbake i hjemmene sine, og vi får vite litt etter litt hvordan det har gått. For min del har det funket mye bedre om bok nummer to bare kunne fortsatt den den første sluttet. Med at vi får vite hvordan det er for vinnerne å komme hjem, hvordan de blir møtt, hva de synes om sitt nye hjem, forholdet til hverandre, og lignende. På et vis føler jeg meg litt snytt. Og så liker jeg absolutt ikke at forfatteren på et vis introduserer oss på nytt for det som skjedde i første bok. Dette er nok ment for de som ikke har lest denne, men det er svært traurig for oss som har, da dette skinner veldig igjennom og gir ikke historien en naturlig flyt.

Jeg mener:
Når det er sagt, er ikke «Opp i flammer» dårligere enn den første, den bare er bittelitt tregere til å komme igang. Den er på et vis fortsettelsen til «lykkelig alle sine dager». For hva skjer egentlig etter at man har vunnet, og kommer tilbake til hverdagen etter de prøvelser man har vært igjennom? I denne boken er det tydelig at man slipper ikke ustraffet unna å vinne over maktens menn. Hovedpersonene må derfor håndtere flere prøvelser, og igjen er det bare en av dem som kan overleve.

Alt i alt er dette en svært spennende bok, og jeg syntes ikke den var forutsigbar. Jeg måtte selvsagt kjøpe tredje og siste bok med en gang siste side var ferdiglest!

Score: 5/6

Fakta om boken:
Utgitt: Pocket. 2009
Forlag: Gyldendal
ISBN: 978-82-05-39719-4
Sider: 470
Sjanger: Ungdom/Fantasy

3 kommentarer:

 1. Har bok nummer to liggende i bokhyllen, gleder meg veldig til å ta fatt på den siden den første var så bra:) Godt å høre at den er like, god og få advarsel om en treg start:)

  Ha en riktig god Søndag:)

  SvarSlett
 2. Jeg tenkte ikke over det i bok nummer tre, men bok nummer tre er ganske anderledes og mer om hva som skjer med et menneske etter at de har opplevd det Katniss har...

  SvarSlett
 3. Jeg falt også for disse tre bøkene. De klarer å beskrive en dystopisk verden på en meget overbevisende måte.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...