tirsdag 29. mai 2012

Dødslekene bok 3 - Fugl Føniks

Dette er tredje og siste bok i historien om tøffe Katniss, som nå har overlevd "Dødslekene" hele to ganger.

I denne boken får vi vite hvordan det gikk med Katniss etter at hun ble reddet fra runde nummer to, mens Peeta ble tatt til fange. Hun blir tatt med til det noe skjulte Distrikt 13, hvor hun må blant annet ta et valg, ønsker hun å være frontfigur for det stadig økende opprøret mot Capitol? Selv som frontfigur må hun spille for kameraene, alt er regissert og iscenesatt. Men revolusjonen trenger en sterk stemme, og Katniss har blitt selve symbolet på opprør.

Jeg var svært spent på denne boken. Mest fordi de to forrige var så spennende, og fordi jeg er noe skeptisk til oppfølgere. Jeg liker riktignok happy endings, men det må ikke være for opplagt, gjerne en tvist her og der. Det føler jeg at jeg fikk i rikt monn i denne siste boken. Det skjedde stadig nye ting jeg ikke hadde forventet, og uten å røpe slutten ble jeg overrasket. Suzanne Collins har turt å skrive en bok hvor leserne ikke nødvendigvis får "alt de ønsker seg".

Man går riktignok litt vekk fra "Dødslekene" i denne boken, men den er ikke mindre actionfylt synes jeg. Skjønt, i noen passasjer mot slutten sliter jeg litt med å visualisere hva som faktisk skjer. Det går plutselig veldig raskt. Til tross for dette var det en verdig avslutning på triologien.


Konklusjon: Sterk 4.

9 kommentarer:

 1. Gleder meg til å lese bøkene etterhvert:) Fint skrevet om boka:)

  SvarSlett
 2. Så hyggelig å se litt liv her :) Jeg er veldig glad i trilogen men følte faktisk Collins kanskje burde brukt en bok til på å nøste opp det hele på en bedre og mindre forhastet måte.

  SvarSlett
 3. Jeg ble også veldig glad i denne trilogien. Jeg er enig i at deler av den siste boken ble så fartsfylt at det var vanskelig å henge med i svingene. Men spennende var den :-)

  SvarSlett
 4. Nå tror jeg hele kommentaren min forsvant. Hmm, hvis jeg nå kommenterer to ganger så beklager jeg det :-)

  Det jeg ville si er at jeg virkelig likte denne trilogien. Og at jeg syntes deler av den siste boken var så fartsfylt at det var komplisert å henge med i svingene. Men bra, og spennende er de alle tre :-)

  SvarSlett
 5. Nå tror jeg hele kommentaren min forsvant. Hmm, hvis jeg nå kommenterer to ganger så beklager jeg det :-)

  Det jeg ville si er at jeg virkelig likte denne trilogien. Og at jeg syntes deler av den siste boken var så fartsfylt at det var komplisert å henge med i svingene. Men bra, og spennende er de alle tre :-)

  SvarSlett
 6. Jeg likte spesielt godt sisteboka som gav oss noe helt annet enn en forventet avslutning. Kan være enig i at den kanskje var noe forhastet, men den fungerte!

  SvarSlett
 7. Hei! Jeg likte også boka, bedre enn de to første faktisk, og det har jeg skrevet om her: http://knirk.no/2012/05/bokomtale-nummer-200-mockingjay-suzanne-collins/

  SvarSlett
 8. Jeg synes det er kjedelig å ha lest ferdig da, lenge mellom jeg finner bøker som jeg synes er superspennende...

  SvarSlett
 9. Gleder meg til å lese bøkene:) Har bestilt den første boken, så venter på at jeg skal få den i posten!

  Fin blogg:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...