onsdag 1. februar 2012

[Geim] – Anders De La Motte

Spennende krimbok om en mann som finner smarttelefon på T-banen, som inviterer til et noe småsprøtt virkelighetsspill.

Til å begynne med syntes jeg dette var litt tregt. Jeg kunne forsåvidt like konseptet, men jeg var redd dette var en oppskrytt nykommer. Jeg spiser gjerne hatten min (om jeg hadde hatt en hatt...).

Hva boken handler om:
Vi møter den litt slitne og småkriminelle Henrik «HP» Pettersen. Han finner en dag en smarttelefon ved siden av seg på T-banen, og er ikke sen om å knabbe den grådig til seg. Men telefonen er ikke et vanlig tjuvgods. På displayet dukker det nemlig opp et spørsmål: Vil du spille et spill?

HP er svært glad i PC-spill, og keen på oppmerksomhet, kred, penger og spenning. I tillegg er han villig til å gå lenger enn de fleste for å få dette. Det er altså ingen tilfeldighet at akkurat han fant den telefonen, som ser ut til å vite det meste om livet hans.

Vår «helt» blir dratt inn i stadig verre og mer krevende oppdrag. Snart gjør han nesten hva som helst. Som å skade to mennesker i en bil. Alvoret begynner å gå opp for han når det viser seg at det var hans egen søster som satt i bilen, livvakten Rebecca Normén.

Jeg mener
Boken starter litt som beskrevet over. Det virker spennende, men etter noen kapitler dabber det litt av. Spesielt slet jeg litt med de sidene som omhandler Rebecca. Jeg oppfattet henne som en kjedelig karakter, og hennes historie grep meg lite.

Men så skjer det noe. Her kommer en liten spoiler, så se bort om du ikke ønsker at jeg røper litt. For historien får et lite vendepunkt når HP mister grepet, og betror seg til det han tror er politiet. Dette er selvsagt folk plassert ut av «Spillet», og HP bryter regel nummer én; aldri fortell noen som Spillet! Han kastes på hodet og ræva ut av «fame & glory»-tilværelsen han har blitt glad i, og forsøker desperat å komme i kontakt med SpilleLederen i håp om å tas inn i varmen igjen. Enklere sagt enn gjort. Istedet virrer han seg inn i en farlig jakt, og deretter flukt, fra Spillet som viser seg å være mye større enn først antatt.

Jeg liker at ting snur seg, og at ting ikke er slik det virker å være. Jeg liker også historier om flukt, der hovedpersonen må gjemme seg og være forsiktig. Jeg var svært spent på hvordan denne ville ende, så siste halvdel av boka føk unna på null komma niks! Jeg sitter fornøyd tilbake etter endt lesing. Dette var en bok som var treg i oppstarten, men med en forrykende avslutning. Den får pluss for et interessant konsept. Kan bli paranoid av mindre!

Det var en ting jeg stusset litt på mot slutten, skjønte det ikke rett og slett. Så ta gjerne kontakt om du har lest den, jeg har nemlig et spørsmål i forhold til dette. Men jeg vil ikke skrive det her, blir for spoil!

Score: 4/6

Fakta om boken:
Utgitt: I Norge 2011
Forlag: Bokforlaget
ISBN: 9788293035138
Sider: 371
Sjanger: Krim

8 kommentarer:

 1. Kjenner verken til boka eller forfatteren, men nå ble jeg nysgjerrig. Takk for fin anmeldelse :)

  SvarSlett
 2. Har høyrt om boka, men eg trur dessverre ikkje noko sånt er for meg. Det er slikt eg blir redd av og synes at er litt ekkels på ein måte, men av andre liker sånne bøker forstår eg veldig godt. takk for å få lov til å lese fine omtalar.

  SvarSlett
 3. Jeg har også hørt om boken, men jeg ante ikke at det var det den handlet om :-) Takk for tips!

  SvarSlett
 4. Jeg har lest boka, men den var ikke noe for meg. Jeg er heller ikke noe stor fan av krim bøker hvis det ikke er Agatha Christie da:)

  SvarSlett
 5. Jeg har lest den, men husker ikke helt slutten... Jeg føler at dette er litt mer enn guttebok, selv om jeg forsåvidt hang godt med i tempoet og historien, og kan ikke si jeg ikke likte den :)

  SvarSlett
 6. Aldri hørt om boken, men ble litt nyskjerrig av å lese omtalen din for den var bra, men jeg vet ikke om jeg ble nyskjerrig nok:)

  SvarSlett
 7. Denne boken har jeg også lest og likte den veldig godt. Har latt flere lese den og alle har vært like fornøyd med den :)

  Min anmeldelse finner du her:
  http://leserommet.com/?p=88

  Hva er det du ikke helt får til å stemme?

  SvarSlett
 8. Lise: Flott anmeldelse! Jeg har ikke fått med meg at det er en trilogi, så det blir spennende å lese videre:)

  Det jeg ikke helt skjønner, er avslutningen i fht Rebecca og post-it-lappene. Slutten kan nesten tolkes som hun skrev dem selv hjemme?

  Jeg liker slike bøker fordi de er så konspiratoriske. Det er litt sånn "storebror ser deg". For meg er det midt i blinken i alle fall:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...