lørdag 22. februar 2014

Ond stjerne - De fem utvalgte nr 2

Oppfølgeren til "Ravneporten" skuffet ikke. Action fra første stund, proppfull av mystikk og skjulte fluktveier.

Som jeg skrev i omtalen av Ravneporten, er dette en sjanger mest passende for ungdom mellom 12-15 år. Allikevel er dette noe voksne med sans for eventyr og fantasy vil sette pris på. Den første boken var litt mer creepy enn denne. Ond stjerne forlater på et vis det Stephen King-aktige universet og beveger seg inn i en mer rendyrket spenningssjanger. Og spenning blir det mye av i denne boken, fra start til slutt. Det starter med at Matt Freeman, som vi ble kjent med i forrige bok, drar sammen med journalistvennen Richard til Peru for å hindre at den andre Porten blir åpnet. De får hjelp fra den hemmelige organisasjonen Nexus, men etter at de bli angrepet i Peru, blir det etter hvert tydelig at de ikke kan stole på noen.

Kidnappere stikker av med Richard, og Matt blir nødt til å klare seg alene i Peru. Det kunne gått skikkelig skeis, men som et lykketreff blir han kjent med Pedro. Gutten er på samme alder som Matt, og sammen legger de ut på en reise for å finne Richard. Det viser seg underveis at Pedro og Matt har mye tilfelles.

Jeg synes:
Jeg ble veldig fanget av denne historien, selv om den på et vis gav en helt annen stemning enn den første boken. Jeg elsker katt-og-mus-bøker av denne typen. Og selv om det ser ut til å alltid ordne seg, så er det herlig med skjulte stier, hemmelige dører og merkelige samarbeidspartnere på steder du minst venter det. Bokens handling er lagt til et eksotisk sted, og bærer også preg av det. Det fungerer, for all del. Men jeg likte også veldig godt da historien fant sted i England.

Har allerede lest den tredje boken, og omtale kommer senere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...