søndag 27. oktober 2013

Smakebit på en søndag – Divergent

Jeg har ikke kommet særlig langt i Divergent av Veronica Roth, men er så langt veldig skeptisk. Kan gå begge veier dette, men gir det en sjanse. 

Søndag er den perfekte lesedagen. Vanligvis foretrekker jeg å dra på en rolig koselig kafé på formiddagen. Det har det imidlertid vært lite anledning til i det siste, så jeg har derfor ikke fått lest så mye som jeg skulle ønske. Uansett har jeg fått begynt såvidt på Divergent av Veronica Roth. Jeg har fått inntrykk av at denne er godt likt av bokbloggere rundt omkring. Starten er litt merkelig synes jeg, men kan være at den tar seg opp... Kan ikke være for ingenting den blir sammenlignet med Hunger Games?

Den handler i alle fall om det dystopiske Chicago, hvor samfunnet/menneskene deles inn i fem fraksjoner. Hver fraksjon er dedikert til en spesiell dyd; de ærlige, uselviske, modige, fredelige og de intelligente. Hvert år bestemmer alle 16-åringer selv, med hjelp av en innledende test, hvilken fraksjon de vil inngå i. Valget er endelig, og bestemmer resten av deres liv.

Jeg synes dette med fraksjoner blir for sært... Men hvem vet, kan være jeg lar meg overbevise etter hvert.

Uansett, her er en liten smakebit fra boka: 
"En etter en trer sekstenåringene ut av rekken og går til midten av rommet. Den første jenta som skal ta sin besluttning, velger de fredsommelige, den samme fraksjonen som hun kom fra. Jeg ser bloddråpene hennes falle over krukken med jord, og stiller seg opp som førstemann bak deres stolrekke". 

Ønsker du å delta eller lese flere smakebiter fra bøkenes verden på en søndag, bør du ta turen innom Maris blogg; Flukten fra virkeligheten. En flott måte å bli kjent med nye bokbloggere!

9 kommentarer:

 1. Låter lite märkligt med olika fraktioner och att man inte kan byta. Nåväl, den ligger på läsplattan så den kommer nog att bli läst :)

  SvarSlett
 2. Den här står i hyllan hemma så förr eller senare så blir den läst... Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 3. Dystopier är inget jag längtar efter att läsa. Men jag förstår att jag åtminstone borde klara av någon i "studiesyfte".

  SvarSlett
 4. Sånne type bøker er egentlig langt utfor det jeg kaller komfortsonen min men denne boken digget jeg og jeg klarer nesten ikke vente på at de to neste bøkene skal komme ut på norsk. Blir spennende å se hva du syntes når du har lest den ferdig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg blir jo glad for å lese at andre liker den svært godt! Kanskje har jeg noen skikkelig spennende timer i vente?:) har du skrevet en omtale av boken på bloggen din?

   Slett
  2. Ja, jeg har skrevet om den og her er linken:
   http://beathesbokhylle.blogspot.no/2013/07/bokomtale-divergent-av-veronica-roth.html

   Slett
 5. Du har spännande böcker framför dig :)

  SvarSlett
 6. Dette er egentlig ikke en sjanger for meg, men jeg har hørt mye bra om den og har lyst til å lese den siden det er en ung forfatter som står bak boka :) Fin smakebit :)

  SvarSlett
 7. Jag gillade den här, även om jag kunde störa mig på hur de organiserat sin värld, kändes lite naivt. Man fick fler förklaringar i del 2, Insurgent.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...