søndag 21. juli 2013

Paganinikontrakten - Lars Kepler

Mitt første møte med pseudonym-Kepler endte svært godt. Dette er en velskrevet og utrolig spennende bok.

Vil til å begynne med opplyse om at dette er bok nummer to av Kepler (aka Alexander Ahndoril og Alexandra Coehlo Ahndoril). Dettte oppdaga jeg ikke før jeg hadde kommet et godt stykke ut i boken. Det har imidertid ingen ting å si, da denne kan leses uavhengig av den forrige. Det eneste man kanskje går glipp av, er litt dypere kjennskap til hovedperson Joona Linna. Ikke noe å gå glipp av for min del.

På bokens cover står det:
En generalinspektør med ansvar for svensk våpeneksport blir funnet hengt, en ung kvinne blir  funnet død ombord på en fritidsbåt som driver rundt i Stockholms skjærgård. Et fotografi blir bindeledd mellom de to sakene, men politimann Joona Linna må jobbe hardt for å finne andre spor som belyser de uforklarlige dødsfallene. Han får god hjelp av Saga Bauer, og sammen retter de snart oppmerksomheten mot en "problemløser" og yrkesmorder. Sentralt står kynisk kriminalitet i kjølvannet av internasjonal våpeneksport.

Personlig synes jeg ikke denne omtalen på bokens bakside yter boka rettferdighet. For den handler om så utrolig mye mer enn dette. Det mest nervepirrende er kanskje bokens katt-og-mus-sekvens, hvor vi følger kjærestepar på flukt fra en beregnende morder. Jeg simpelten elsker slike scener, og forfatterene kunne med fordel lagt enda mer vekt på denne delen.

Ellers byr boka på en del twists and turns, mellommenneskelige feider og en del snedige personlige historier. Jeg skal i alle fall lese den første boken neste gang, og vil nok følge med videre i dette forfatterskapet.

Score: 5/6

4 kommentarer:

 1. Da er det visst på tide å ta fram boka fra bokhylla, der den har stått urørt lenge! Blir vel en bra høstbok, kanskje? Takk for fin påminnelse om at den finnes!

  SvarSlett
 2. jeg likte også veldig godt denne boken, som de andre av Kepler paret. Men jeg var så dum at jeg så Hypnotisøren på film, og skuespilleren som spilte Joona Linna var bare ekkel. Nå må jeg få han ut av hodet før neste bok :-)

  SvarSlett
 3. jeg likte også veldig godt denne boken, som de andre av Kepler paret. Men jeg var så dum at jeg så Hypnotisøren på film, og skuespilleren som spilte Joona Linna var bare ekkel. Nå må jeg få han ut av hodet før neste bok :-)

  SvarSlett
 4. Hei,
  jeg har nettopp kjøpt Hypnotisøren på film. Kanskje jeg skal vente litt med den til jeg er ferdig med alle bøkene?;)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...