lørdag 6. juli 2013

Jeg digger Delirium-serien!

Pandemonium er oppfølgeren til Lauren Olivers Delirium. Den ble ikke slik jeg håpte den skulle bli - den ble utrolig mye bedre!

Jeg synes disse ungdomstriologiene har vært en anelse forutsigbar. Plottet er stort sett alltid "gutt og jente forelsker seg - møter problemer - overvinner dem sammen". Slik er ikke Pandemonium. Nå er det ikke slik at Delirium-bøkene er blottet for romantikk, selve kjernen er jo kjærlighet. Men bøkene er så mye mer, det er motstandskamp, spenning og sånn passe dystert. Akkurat slik jeg liker det.

I denne andre boka i serien på tre, møter vi igjen Lena. Hun har kommet seg over gjerdet til "Det ville", hvor hun møter en hel haug med ukurerte folk. Med ukurert menes de som ikke har tatt operasjonen mot "deliria", som best beskrives som en kur mot kjærlighet. Resten av verden tar en operasjon ved 18-årsdagen, som kurerer kjærlighet, men tar samtidig bort alt det vakre ved å være menneskelig.

Min mening:
Lena tilbringer mye tid på å savne kjæresten Alex. Hun blir med i motstandsbevegelsen, og på denne måten vikler hun seg inn i store problemer. Jeg vil ikke skrive så mye mer om hva som skjer, fordi jeg da kan komme til å spoile bok nummer én også.

Boken er bygd opp av "før" og "nå". Altså følger vi Lenas ferd i Det ville parallellt med hennes kamp i motstandsbevegelsen. Personlig er jeg ingen fan av å bygge opp boken slik. Hvis kapitlet slutter med en cliffhanger, er det irriterende å måtte vente et helt kapittel før du får vite hva som skjer. Selv om den parallelle historien er minst like spennende, blir det liksom for stykket opp for min smak.

Jeg brukte mye tid i starten på å være litt skuffet. Skuffet fordi handlingen ikke helt gikk slik jeg hadde sett for meg. Jeg likte den første boken veldig godt, og så vel for meg veien videre. Etter hvert lot jeg mer bare synke inn i historien, som på ett vis er helt annerledes enn den første. Samtidig holder Lauren koken. Det er unektelig spennende, og svært levende fortalt. Jeg sitter nå igjen med en følelse av at jeg bare må kjøpe bok nummer tre med en eneste gang. Dessverre kommer den ikke før 2. september. Jeg gleder meg sykt mye allerede. Da blir det frem med pledd, kakao og en herlig utestenging av resten av verden frem til endt lesing.

Score: 5/6

4 kommentarer:

 1. Gleder meg til å lese denne boka:) Leste bok nummer en og elsket den. Ble veldig overrasket, for liker vanligvis ikke den sjangeren:)

  SvarSlett
 2. denne gleder jeg meg til å få tid til å lese! Vi gjorde den klar til utlån på jobb dagen før jeg dro på ferie. Så når jeg bare kommer hjem! :-)

  SvarSlett
 3. Jeg skrev en kommentar som bare forsvant for meg :-)
  Men det jeg ville si var omtrent som så:
  Pandemonium ble gjort klar til utlån på jobb dagen før jeg dro på ferie. Jeg hadde for mange bøker fra før til å ta den med hjem da, men jeg skal lese den når det blir høst igjen :-)

  SvarSlett
 4. Hm. Da må jeg lese denne også. Hva heter første boka?

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...