søndag 28. august 2011

Smakebit på en søndag #5 – Da jeg lot deg gå

Denne høsten er jeg med på Cappelen Damm's Bokbloggturne for første gang. Den første Bokbloggturneen startet 3. august 2009 med ”Hvis jeg blir” av Gayle Forman.

Hva er en Bokbloggturné?
En ny bok blir sendt ut til ulike bokbloggere landet rundt og fra en gitt dato vil det hver dag komme et nytt blogginnlegg fra en ny blogger. Alle linker til bloggeren før og etter, dermed kan man klikke seg videre og lese ulike meninger om samme bok. Hver uke kommer det en ny bok og en ny bokbloggturné. Først ut denne høsten er faktisk meg, med omtale den 5. september av Gayle Formans oppfølger “Da jeg lot deg gå”

Slik starter boken:
“Hver eneste morgen våkner jeg og sier til meg selv: Det er bare ett døgn, tjuefire timer du må komme deg gjennom. Jeg vet ikke akkurat nå jeg begynte å gi meg selv denne daglige peptalken – eller hvorfor. Det høres ut som et tolvstegsmantra, men jeg er ikke med i Anonyme Alkoholikere, selv om jeg ifølge noe av den dritten som skrives om meg burde vært det. Jeg lever et liv som mang sikkert ville selge en nyre for bare å oppleve en liten flik av. Men likevel synes jeg det er nødvendig å minne meg selv på hvor midlertidig en dag er, forsikre meg selv om at jeg overlevde gårsdagen, så da overlever jeg nok denne også”.

Jeg har ikke lest den første boken, og er ennå litt usikker på om det egentlig har noe å si. Den kan nok fint leses som en enkeltstående bok også.

Bli med på "En smakebit på søndag" du også, og/eller les flere smakebiter på Ladybugs blogg: Flukten fra virkeligheten.

10 kommentarer:

 1. Fin smakebit! Gleder meg til omtalen :-)

  SvarSlett
 2. Jeg leste denne i vår, kjempegod bok.

  Det er nok lurt å lese "Hvis jeg blir" først, den gir viktig bakgrunn for "Da jeg lot deg gå". :)

  SvarSlett
 3. Jeg leste Hvis jeg blir på enegelsk, det er en av mine favoritt bøker. Men har ikke lest bok nr.2. Håper å få lest den etterhvert:)

  SvarSlett
 4. Dette hørtes ut som en bok jeg ville like. Tror jeg skal prøve meg på den første av dem.

  SvarSlett
 5. Elsker coveret på denne boken :) Tror jeg må sjekke ut bok nummer 1 i denne serien :)

  SvarSlett
 6. Jeg tror nesten ikke jeg hadde begitt meg ut på denne uten å ha lest "Hvis jeg blir" først. Anbefaler deg å stikke innom biblioteket og ta den med deg hjem ;) Den er ganske lettlest og vel verdt å få meg seg først tror jeg.

  Jeg har denne boken liggende her på originalspråket, "Hvis jeg blir" leste jeg i nevnte bokbloggturnée.

  SvarSlett
 7. God smakebit.
  Eg likte god "Hvis jeg blir", og trur eg blir ekstra glad for å ha lest den når eg skal lese "Da jeg lot deg gå".

  SvarSlett
 8. Takk for smakebit, spennende! Fristande bok og nydelig cover :-)

  SvarSlett
 9. Jeg har lest ut boken, men avventer omtale. Fra side 193 var det nemlig feilprint i boken. Nest siste kapittel, jeg gikk altså glipp av selve vendepunktet... Kjipern! Har gitt forlaget beskjed om dette.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...