lørdag 25. august 2012

Spurvungen - Linda Holeman

Linnet Gow vokser opp i Liverpools slum på begynnelsen av 1800-tallet, og blir solgt som barneprostituert av stefaren. En spennende bok om hvordan hun greier å klatre opp på den sosiale rangstigen!

Boken starter i India i 1839, hvor Linnet er en ung mor som skriver ned sin historie til sin sønn, slik at han en dag skal kjenne sin mors sanne historie. Hennes beretning tar leseren med tilbake til tidlig 1800-tall og Liverpool, hvor Linnet vokste opp sammen med sin unnselige mor og voldelige stefar. Hun er bare 11 år gammel når moren dør, og etterlater henne med den fæle stefaren som tjener penger på å selge jenta til gamle griser.

Linda Holeman sparer ikke på kruttet når hun beskriver hva som skjer med jenta, og som i en real Askepott-fortelling skal jeg ikke nekte for at jeg håpet og krysset fingrene for at alt skulle ordne seg. Jeg skal selvsagt ikke røpe om det ordner seg, men jeg kan si såpass at leseren blir tatt med på en fantastisk reise. Nå er det selvsagt ikke måte på hvor mange prøvelser vår hovedkarakter skal bli utsatt for, men det hadde ikke blitt bok av det hvis alt var fryd og gammen heller.

Jeg kan i alle fall anbefale denne boken til alle som lar seg sjarmere av England på 1800-tallet, med sitt klasseskille og etikette, og som liker en litt mer avansert Askepott-fortelling!

5/6

10 kommentarer:

 1. Høres ut som en interessang bok, denne fikk jeg lyst til å lese en gang:)

  SvarSlett
 2. Denne kunne jeg også tenke meg å lese! Takk for fin omtale og fint tips!

  SvarSlett
 3. Denne kunne jeg også tenke meg å lese! Takk for fin omtale og fint tips!

  SvarSlett
 4. Jeg liker godt å lese om 1800-tallets England, og denne fikk jeg lyst til å lese - takk for tips :)

  SvarSlett
 5. Er overbevist, denne skal jeg lese!:) Liker å lese bøker fra 1800 - tallets England, var mye her som skrek LES MEG her!

  Ha en fin helg!:)

  SvarSlett
 6. Legg gjerne igjen en kommentar etter at dere har lest boken. Vil høre hva dere synes:)

  SvarSlett
 7. Først av alt - kjekk blogg du har - gir meg mange gode lesetips.
  Jeg har nå fått lånt denne boken på biblioteket, og gleder meg til å lese den - skal gi deg et lite vink når den er lest!

  SvarSlett
 8. Ja, gjør det! Takk for fine ord forresten, veldig koselig:)

  SvarSlett
 9. Kan jeg spørre om en ting. Er Spurvungen og Fuglens flukt samme bok? Det er samme forfatter og umiskjennelig like????

  SvarSlett
 10. Ja, det ser ut til å være samme bok, bare ny tittel... Litt merkelig!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...